We've updated our Terms of Use. You can review the changes here.

Ànims i Ànimes

by Serg Sirvent piano solo

supported by
/
  • Streaming + Download

    Includes unlimited streaming via the free Bandcamp app, plus high-quality download in MP3, FLAC and more.
    Purchasable with gift card

      €12 EUR

     

1.
Involucions 02:09
2.
Narrow 05:40
3.
Èpic 03:07
4.
Exposé 03:12
5.
Caracas 04:22
6.
7.
Obac 02:56
8.
9.
Intervalic 05:42
10.
11.
Perseverance 04:17
12.
Matriu 03:49
13.
Locris 01:53

about

"Benvolgut oïent, espero que amb aquestes petites explicacions, notes i referències personals sobre cada tema d´aquest disc, pugui fer que la audició de la meva música sigui encara més clara i entenedora, colpidora i transcendent. Gràcies per escoltar. Salut i música! "

Sergi Sirvent


INVOLUCIONS
és una composició recent, que parla de política i del procés social que vivim a Catalunya i de fet arreu del món en general. Musicalment crec que és filla d´una altra composició que porta per títol "Coso"(dedicada al contrabaixista i pintor Tempe Hernández).
NARROW
és una composició força senzilla, que sembla que no faci honor al seu nom ja que narrow significa estret i la música a priori sona molt oberta i ample; però la cosa rau en en un moment en concret on hi ha un subtil canvi harmònic de mig tò de diferència.
ÈPIC
és una composició inspirada en els mites i els herois, siguin ficticis o reals i he buscat definir aquesta sensació, aquest adjectiu, aquest color. És també una composició que relaciono amb el baterista Daniel Domínguez pel seu gran esperit èpic.
EXPOSÉ
és una composició basada en l´efecte d´una 9a bemoll sobre un acord major sèptima #11. Va ser el comentari del vibrafonista Geny Barry que em va fer pensar en aquesta tensió i em va sortir una mena de blues extrovertit,esbojarrat com ell. Després de escriure-la he vist que rítmicament hi ha influències i/o referències rítmiques del tema "Mosquito Tune", amb el grup Unexpected, potser perquè les dues estàn en do.
CARACAS
composició a tres veus (en algún moment s´amplia a quatre) que fou escrita amb una melòdica, a la ciutat de Caracas (a dins d´un hotel, concretament) durant una petita gira que vàrem fer amb el quartet del gran saxofonista i company d´aventures Martí Serra, amb el qual tinc la sort de tocar sovint. Quan la toco intento evocar la sensació de que cada veu té aire, tal com sonava amb la melòdica. La vaig poder interpretar i escoltar amb Octopussy Cats al Festival de Jazz de Barcelona 2012 - de bis - i fou genial escoltar les veus tocades per tres saxos soprano i notar tot aquest aire, tant present en peces corals a tres o quatre veus.
REALITAT INACABADA & OBAC
Aquestes dues composicions són més antigues, del 2004, escrites durant la meva última estància a New York; però les he volgut enregistrar a piano sol perquè tenen uns colors i un discurs que m´agraden molt. Tenen alguna cosa especial per mi,potser en el fet que vaig composar primer la part melòdica i vaig escriure els acords que sentia després.Les havia enregistrat a trio amb Karion (amb en Ramon Prats i el Marc Cuevas) com a banda sonora de la película muda "la Mare" de V.Pudovkin. Així que d´alguna forma tinc associades les imatges del film i les seves atmòsferes a la música.
NOTAS PARA GUSTAVO HERZOG
és un tema dedicat a Gustavo Herzog, músic argentí amb qui tot i que no havíem tocat massa junts, si que havíem coincidit en diferents cercles musicals i ens coneixíem per amistats comunes. Un dia me´l vaig trobar a un centre mèdic de fisioteràpia per a músics; em va explicar que no podia tocar, que s´estava recuperant i que només podia tocar notes llargues perquè tenia distonia focal. La seva situació em va tocar, em vaig imaginar com devia ser el seu calvari i després vaig escriure-li aquest tema pensat per a que el pogués tocar ell (i amb ell, clar), per aquest motiu hi ha tantes notes llargues. Al cap del temps ens vam tornar a trobar i em va explicar que ja estava molt millor, crec que havia canviat d´instrument i s´havia posat amb el món de l´astrologia; un temps després, quan tocava aquest tema a duet amb el clarinetista Pau Doménech recordo que m´imaginava aquelles notes llargues com si fossin petits planetes en moviment.
INTERVALIC
després d´haver tingut el plaer de tocar amb Intervalic Quartet, un quartet - base rítmica dels Octopussy Cats, també - amb el Jaume Llombart, el Jordi Gaspar i el Jordi Gardeñas fent improvisacions basades en diferents distàncies intervàliques, he volgut retre homenatge al projecte i als seus membres; Tanmateix, la composició sorgeix també de la necessitat d´experimentar amb el intervàls de forma global i harmònica. Així que he escrit unes seqüències de sons intentant que l´arquitectura intervàlica de cada acord fos sempre diferent en cada acord. Després, es repeteixen seccions però es varien algunes notes. Aquesta fixació en trobar un equilibri entre veus, en les distàncies, ja les trobo en certes ressonàncies de la segona part de la suite -anomenada "Equilibri" - que porta el mateix nom del disc, "El Pes de les Balances". I aquesta mena de fixació en tornar a repetir seccions però canviant algún detall és quelcom que ja vaig fer de forma molt reiterada en el tema "In Albis" del disc "Inferències" amb Octopussy Cats.
ÀNIMS i ÀNIMES
Lògicament aquest tema (o més aviat, aquesta obra, ja que té varies parts i és força llarg) és el tema més important per a mi, ja que dóna nom al disc. Justament jo també vaig tenir problemes físics i no podia tocar ni fer moltes coses, derivat de situacions d´estrés. Va durar un any i mig, aproximadament i vaig estar de baixa. Va coincidir amb el projecte a octet "Inferències" amb els Octopussy Cats i també amb el naixement de la meva primera filla, l´Abril, entre d´altres canvis de feina, mudances, etc. Realment ho vaig patir molt i per sort ja m´he recuperat, tot i que encara no estic al 100%. Aquest tema explica tot el procés. Per això és un tema dur d´escoltar i per mi també d´interpretar donada la seva insistència (en la qual van mutant diferents detalls, constanment) i llargada. Sort que la meva dona, la Maria Perera, és un sol inmens, em va cuidar en tot moment i va tenir paciència infinita amb mi.
PERSEVERANCE
Aquesta és la composició més recent respecte la grabació. No la tenia ni formalment acabada però vaig provar i la veritat és que m´agrada molt com ha quedat. La primera part no té massa a veure amb la segona, que és la que dóna realment nom al tema, però com que la idea va sorgir lligada a la introducció, no ho he volgut separar.
Crec que pel seu tò minimalista i insistent, és una peça que segueix la línea d'una composició dedicada a la meva mare; la vaig grabar a piano sol en el disc "El Pes de les Balances" i porta per títol "Fè Neutra, Voluntat Cega". En aquesta, però, a part de repertir, he jugat a un intercanvi de "música" entre les mans; és a dir, el que fa una mà després o fa l´altra.
MATRIU
és una composició que està basada en els 12 tons. La idea em va venir al trobar uns apunts d´una masterclass que va fer Kurt Rosenwinkel on justament parlava d´això. Vaig posar-me a tocar en un cert ordre de tons i vaig anar provant diferents. Finalment em vaig quedar amb un ordre que m´agradava i em va sorgir una melodia.
Justament estava esperant la meva segona filla, la Tanit, així que donades les circumstàncies em va semblar un bon títol, ja que és una composició amb molta improvisació i que harmònicament abarca moltes coses. La melodia arriba al final després d´aquesta "recerca" dins dels 12 tons. Aquesta és una composició que està dins de una sèrie de temes que he estat escrivint durant el 2014 utilitzant idees com ara els modes, sempre, únicament en els dotze tons, en diferents ordres.
LOCRIS
és aquesta una de les composicions abans esmentades, basada en els dotze tons. Des d´un sò locri amb novena natural,vaig creant dibuixos descendents de tríades majors i menors,saltant-me la simetria en algun moment, fet que implica la definició de la forma i la trobada del final. Encara que pugui sonar a exercici, aquesta petita composició m'agrada perquè té una mena de pau que m'hipnotitza.

credits

released May 24, 2016

SR-03 SERGI SIRVENT / Ànims i Ànimes
Published on Selffish Records.

Recorded, mixed and mastered by Miquel Roger at L'AUDITORIUM Studios (Jafre, Girona) on the afternoon of March 8th and on the morning of August 29th, 2015.
Sergi Sirvent played a Steinway & Sons grand piano.
All compositions by Sergi Sirvent.
Produced by Sergi Sirvent.
Design by Lluis Bertrans.
Total time: 62:01

license

all rights reserved

tags

about

SERGI SIRVENT Barcelona, Spain

Hello everyone; thanks for listening and checking out my work.
As you will see, I do different things and play different kind of instruments.
Hope you enjoy and thank you so much for your support.

Sergi Sirvent

Can folow me on instagram at @sergi.sirvent
... more

contact / help

Contact SERGI SIRVENT

Streaming and
Download help

Redeem code

Report this album or account

SERGI SIRVENT recommends:

If you like Ànims i Ànimes, you may also like: